Het voice-bericht experiment

Als je het aan mij vraagt ben ik van mening dat vrouwen soms best moeilijk kunnen doen rondom daten en relaties. Al die ongeschreven regels die vrouwen hanteren, niet meteen op een berichtje reageren ook al zie je dat er iets leuks binnenkomt, wachten tot hij iets stuurt en niet vanuit jezelf iets leuks sturen, hints geven over wat je mist, passief- aggressief doen als een man niet begrijpt wat je behoefte is, invullen wat de man in kwestie denkt, bang zijn om gekwetst te worden dus daarom niet het achtste van je tong laten zien.

Ik vind het maar complex en super vermoeiend. Waarom spelen mensen dit soort spelletjes? Mannen houden van duidelijkheid, ik trouwens ook. Dus sprak ik laatst bij meerdere mannen die ik ken via Tinder een voicebericht in, iets wat behoorlijk ongewoon is. Bij een sprak ik zelfs in dat ik mij een beetje begon af te vragen wat zijn intentie is, of we nog eens gaan daten of dat we het bij deze grappige berichtjes laten. Ook struikelde ik over mijn woorden en moest ik daar zelf om lachen. Een date is er nog niet van gekomen, maar de man in kwestie vond het geweldig. Hij moest om mij lachen, en zijn nieuwsgierigheid was nog meer geprikkeld. Dat deze man ADHD heeft is wel een logische verklaring van zijn afgeleid-heid. Ook waarom hij vervolgens een voice bericht van 15 minuten….. 15 minuten :S hahahahah, heeft achter gelaten.voicebericht

Weer een andere man, eentje die een speurtocht voor mij zou organiseren op vraag van mij, sprak ik ook een voicebericht in. Eerlijk en oprecht, met waarom het voor mij ook goed uitkwam dat deze even niet doorging wegens zijn griep, dat ik het natuurlijk niet leuk vond dat hij de griep had, maar wel dat we even een andere keer gingen afspreken, omdat ik een bizarre dag met mijn opa had die geweigerd werd in het vliegtuig. Iets wat je normaal niet deelt met een compleet vreemde man, maar ik doe nu eenmaal ongewone en niet normale dingen. Dit is iets wat mij anders maakt van de meeste vrouwen. Ik ben impulsief, speels, ruimdenkend, een flapuit en voer compleet zinloze onzinnige fantasievolle gesprekken op Tinder. De mannen weten vaak na ellelange chats nog niet wat voor werk ik doe en visa versa. Wat een verademing. En deze speurtocht man, heb ik eergisteren voor het eerst gesproken en zie ik morgen.

Ergens begrijp ik deze vrouwen wel, ze zijn op zoek naar liefde, naar bevestiging en een mooie toffe relatie. Alleen vraag ik mij echt af of dit de manier is. Kunnen we in 2016 niet leuke grappige spelletjes samen spelen, in plaats van deze mind-games om de man in kwestie iets te leren of hem voor je te winnen?

Geef een reactie

  • Share It